Bedrijfsprofiel

Kant Marine & Industrie

 Kant Marine en Industrie NV – Het enige officieel erkende Volvo Penta Center in België Is uw adres voor aankoop, onderhoud en herstellingen van Volvo Penta industriële- en scheepsmotoren voor zowel beroeps- en pleziervaart. Ook voor alle Volvo Penta onderdelen en accessoires kunt u bij ons terecht.

Garage Kant was sinds 1992 Volvo Penta dealer. Eind 2008 werd er beslist om het Volvo Penta-gedeelte onder te brengen in een aparte vennootschap: Kant Marine en Industrie NV. Kant Marine en Industrie NV, gevestigd te Antwerpen, heeft zich ontwikkeld tot één van de acht Volvo Penta Centers in de Benelux en is nog steeds het enige Center dat actief is in alle Volvo Penta takken: Industrie, Marine Bedrijfsvaart en Marine Pleziervaart.

 

 Tevens werd er beslist om op het terrein in Antwerpen een apart complex met speciale voorzieningen te bouwen voor de Volvo Penta-klanten. Er werd geïnvesteerd in een 10 tons-takel, een wasmachine voor de 16 liter-motorblokken en een leslokaal. Hiermee is Kant Marine en Industrie in staat om het volledige klantenbestand van Volvo Penta te bedienen, inclusief de aan haar gekoppelde Volvo Penta Service Dealers.

Dankzij de zeer nauwe samenwerking met acht Volvo Penta Service dealers en verschillende bootinvoerders bent u als klant verzekerd van onze dienstverlening in België, Nederland en Luxemburg.

 

 
Op 01 mei 2013 heeft Kant Marine en Industrie NV een ‘service dealer’ –vestiging geopend te Nieuwpoort. Kant Marine en Industrie Nieuwpoort ( sinds 01 mei 2015 Kant Marine Nieuwpoort NV) daarmee is Kant Marine en Industrie de enige Volvo Penta Service Dealer in één van de grootste jachthavens van Europa. Hier kan u terecht voor de aankoop van onderdelen, accessoires, motoren en aandrijvingen. Eveneens staat er een gespecialiseerde Volvo Penta servicedienst ter uwer beschikking die uw onderhoud en herstellingen kan uitvoeren.
Kant Marine en Industrie NV en Kant Marine Nieuwpoort NV zijn bedrijven van de familie Kant. Samen met de Volvo Trucks vestigingen in Antwerpen, Sint-Niklaas, Beerse, Olen, Hulst,  het Kant vrachtwagen-verhuurbedrijf, Kant Mobile Parts (verkoop van onderdelen voor trekkend en getrokken materiaal)  en Kant Trailer Repair (KTR) vormen wij de bedrijven van de familie Kant.
Hoewel Kant Marine en Industrie is uitgegroeid tot een grote speler binnen het Volvo Penta landschap heeft ons bedrijf zijn familiale karakter behouden. Ons bedrijf kenmerkt zich door de kleine afstand tussen de directie en de medewerkers op de werkvloer. Dit komt een open communicatie en een aangename werksfeer ten goede. Uiteraard heeft dit ook een positieve uitwerking richting klant.
Onze missie: Door de inzet van deskundig en continu opgeleid personeel en door het ter beschikking stellen van hoogwaardige, innovatieve en milieuvriendelijke Volvo Penta motoren, onderdelen en accessoires, met respect voor onze eigen kernwaarden en die van Volvo: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu, willen wij door alle aan ons gekoppelde Volvo Penta Service Dealers en Volvo Penta klanten erkend worden als een betrouwbare Volvo Penta ambassadeur.
Kant Marine & Industrie nv  -  Schouwkensstraat 5  -  2030 Antwerpen  -  BelgiĆ«  -  Tel: +32 3 543 61 00  -  Fax: +32 3 543 61 09  -  BTW: BE 0807.251.420